news-details

Tether, CityPay.io'ya yatırım yaparak Gürcistan'daki varlığını genişletiyor

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’e güç veren blockchain özellikli platform tether.to’yu işleten şirket Tether Operations Limited (Tether), yaptığı resmî açıklamayla CityPay.io’ya yatırım yaparak Gürcistan’daki varlığını genişlettiğini açıkladı. Citypay.io; mağazalar, oteller, restoranlar ve daha fazlası dahil olmak üzere ülke genelinde 600'den fazla noktada faaliyet gösteren bir ödeme işleme şirketi olarak öne çıkıyor.  

Gürcistan şu anda kripto ödeme seçeneklerine yönelik artan talep de dahil olmak üzere kripto para birimleri özelinde hızlı bir büyüme ve ilgi görüyor. Ülke, yerel halkın yüzde 2,89’unun bir tür kripto para birimine sahip olmasıyla dünyanın en kripto dostu ülkelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Kullanıcılar ülke genelindeki toplamda 130 ATM ve Kripto ATM’lerine birçok şehirde kolaylıkla erişebiliyor. Temmuz 2022’de Forex Suggest tarafından yapılan araştırmada, dünyada kripto paraya en hazır ülkeler listesinde Gürcistan dördüncü sırada gösterildi. 

CityPay.io, yüzlerce otel arasında Wendy’s ve Radisson Hotels müşterilerine sorunsuz bir ödeme deneyimi sunuyor. Tether, CityPay.io’ya yatırım yaparak Gürcistan’daki ödeme sektörüne daha fazla verimlilik ve kolaylık getirmeyi amaçlıyor. CityPay.io’ya yatırım yapan ilk stablecoin olan Tether, ödeme işleme endüstrisi için önemli bir dönüm noktası oluyor. Bu yatırım, CityPay.io’nun operasyonlarını genişletmesini ve hizmetlerini geliştirmesini sağlarken, Gürcistan ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki müşterilere önemli avantajlar sunacak.

“Vizyonumuzu paylaşan şirketleri desteklemeye kendimizi adıyoruz” 

Yapılan iş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tether CTO’su Paolo Ardoino, "Gürcistan'daki ödeme endüstrisine daha fazla yenilik ve verimlilik getirmek adına CityPay.io ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Tether olarak, daha bağlantılı ve erişilebilir bir finansal sistem oluşturma vizyonumuzu paylaşan şirketleri desteklemeye kendimizi adıyoruz. CityPay.io’ya yapılan yatırım da bu hedefe ulaşma yolunda önemli bir adım." ifadelerini kullandı.

“Tether ile yakından çalışmayı dört gözle bekliyoruz”

Konuya dair açıklamalarda bulunan CityPay.io CEO'su Eralp Hatipoğlu, “Tether ile güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz. Yapılan bu yatırım; büyümemizi hızlandırmamızı ve hizmetlerimizi Gürcistan genelindeki daha fazla müşteriye ulaştırmamızı sağlayacak. Ödeme endüstrisine daha fazla yenilik ve verimlilik getirmek için Tether ile yakından çalışmayı dört gözle bekliyoruz." dedi.

Tether'in CityPay.io'ya yaptığı yatırım, şirketin Gürcistan'daki varlığını genişletmesinin ilk adımı. Tether, bölgedeki ödeme endüstrisine daha fazla yenilik ve verimlilik getirmeyi taahhüt ediyor ve yakın gelecekte daha fazla girişim duyurmayı dört gözle bekliyor.

  Hibya Haber Ajansı