news-details

Beylikdüzü Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti

28 Mayıs tarihindeki 13. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna, Beylikdüzü halkının yüzde 90 civarı katılım sağladığını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Vatandaşlarımız bu seçimde bir kez daha demokrasiye olan inancını göstermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi adalet, demokrasi ve refah için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclis kürsüsünden terörü lanetleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mayıs ayında şehit düşen askerleri rahmetle anarak konuşmasına başladı. Önemli gün ve haftalara da değinen Başkan Çalık, mayıs ayı boyunca yapılan hizmetleri kamuoyu ile paylaştı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda CHP Grup Sözcüsü Erkan Erdoğan, AK Parti Grup Sözcüsü Tahir Abuş ve MHP Grup Sözcüsü Tuncay Kaan da gündem dışı söz aldı.

“Adalet, demokrasi ve refah için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

Konuşmasında, 28 Mayıs tarihinde ikinci turu gerçekleşen 13. Cumhurbaşkanı seçimine değinen Başkan Çalık, Beylikdüzü’nde yaklaşık yüzde 90 oranında katılım olduğunu ifade etti. Çalık, “14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde sandıklara giderek vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Ülkemize güzel günleri getirmek için canla başla çalışmaya devam edecek ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuç ne olursa olsun herkesin, “ülke kazandı” duygusunda olduğu günlerin gelmesini diliyorum. Çocuklara ve gençlere aydınlık bir gelecek sağlamak için yola çıkan ve bu yolda çok büyük emek veren Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, sandıklarda görevini yapan, oyunu veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Beylikdüzü halkı bu seçimde yüzde 90 civarı bir katılımla bir kez daha demokrasiye olan inancını göstermiştir. Bugüne kadar olduğu gibi adalet, demokrasi ve refah için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Amacımız afetlerin felakete dönüşmesini engellemek”

Afetlere hazırlık konusunda çok boyutlu bir bakış açısıyla çalıştıklarını ifade eden Çalık, “Hem 6 Şubat’ta yaşadığımız afet dolayısıyla yaşanan mağduriyetleri hem de gelecekte yaşayabileceğimiz afetleri düşünerek ‘Modüler Yaşam Evi’ projesini hayata geçirdik. Afetlerden geçerken bir taraftan da afetlere hazır olmak ve yenilikçi çözümler üretmek gerektiğinin bilincindeyiz. Bu alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Olası İstanbul depremine de bir yandan hazırlıklarımız devam ediyor.  Bu kapsamda belki Türkiye’de bir ilk olarak Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonları’nı da hayata geçirdik. Amacımız ilçemizi afetlere hazır hale getirmek ve afetlerin felakete dönüşmesini engellemek” şeklinde konuştu.

  Hibya Haber Ajansı